divendres, 25 de maig de 2007

Va de campanya (III)


Algunes raons per votar el candidat del PSC, Joan Antoni Baron, a l’alcaldia de Mataró:

1. El compromís. Joan Antoni Baron ha demostrat al llarg de la seva trajectòria vital un grau d’implicació més que notable amb la ciutat que l’ha vist créixer. La seva implicació amb Mataró l’ha portat a implicar-se activament en el teixit associatiu i a donar el pas a la política, reafirmant així la seva voluntat de treballar pels seus conciutadans.

2. La capacitat de gestió. Ningú pot discutir la capacitat de treball del candidat socialista. És d’aquelles persones que no només fan feina sinó que la viuen intensament, tenint present en tot moment que aquesta ha de contribuir a la millora continuada de la qualitat de vida dels seus conciutadans.

3. La visió de ciutat. En Joan Antoni ha demostrat, en el temps que ha ocupat l’alcaldia, una visió estratègica de ciutat. Coneix pam a pam Mataró i no només des del punt de vista territorial sinó també de les necessitats de les persones que l’habiten. Té un projecte clar de ciutat i treballa de forma incansable per fer-lo realitat.

4. La capacitat de lideratge. És evident que una persona sola no pot fer tota la feina, s’ha de comptar amb un equip i saber delegar. Però és fonamental que qui ostenta la màxima responsabilitat lideri amb decisió i amb gua de seda un projecte comú. En Joan és d’aquests.

5. La capacitat de diàleg. Sempre m’han agradat les persones dialogants, que tenen voluntat i capacitat per arribar a acords, que saben escoltar, que no perden els anells per corregir decisions i actituds quan cal, que saben acostar-se a la gent i que la gent se’ls acosta amb tota normalitat. El nostre alcalde és així.

6. La credibilitat. Un dels actius més importants de qualsevol polític és la seva credibilitat. És allò que les paraules s’han de traduir necessàriament en fets. L’adquisició de compromisos i la seva realització pràctica. En Joan Antoni, a la seva presa de possessió com a Alcalde de Mataró, va adquirir, davant de la ciutadania, compromisos quantificables. Ha complert la seva paraula.

7. Les propostes. No n’hi ha prou amb fer la feina a que t’has compromès, cal, per seguir avançant, fer propostes creïbles, raonades i solvents econòmicament. Una mirada amb detall al programa del PSC us farà adonar que aquest s’ha concebut sota aquestes premisses. És, sens dubte, el millor programa que es presenta a aquestes eleccions. El que dóna més respostes a les necessitats reals de la gent en el marc d’una ciutat del segle XXI.

8. La il·lusió. Totes les raons anteriors anirien coixes sense il·lusió. La feina d’alcalde ha d’il·lusionar a qui la fa. I aquesta il·lusió un l’ha de tenir les 24 hores al dia dels 365 dies a l’any. S’hi ha de dedicar amb cos i ànima. En Joan Antoni Baron ho ha fet i ho farà.

9. La ideologia. Deixeu-m’ho dir clar. Com en Baron, comparteixo cent per cent les idees del socialisme democràtic que impregnen el programa electoral del PSC.

10. Conclusió. En Joan Antoni Baron és el millor candidat a l’Alcaldia de Mataró i, per tant, diumenge a votar socialista.