divendres, 20 de maig del 2011

Diumenge tothom a votar


Això s’acaba. Avui debat organitzat per Àmbit i Canet Radio, demà dia de reflexió i diumenge cap a les urnes falta gent. Hauran estat quinze dies d’intensa campanya que conclouran amb una nova composició del consistori canetenc.

Vagi per endavant que vull agrair molt sincerament a totes les persones que conformen les llistes electorals, siguin del color polític que siguin, la seva voluntat de treballar pel poble que els ha vist néixer o que els ha acollit. No és fàcil comprometre’s i posar la cara en moments que alguns defineixen com de desafecció política i, és ben cert, que això que en diuen treballar pel comú et dóna satisfaccions (allò de la feina feta) però també molts maldecaps (no és fàcil ser el blanc de crítiques ben o malintencionades).

Diumenge cal anar a votar. Ens hi juguem molt. Són moments difícils, ho sabem tots (la crisi econòmica és dura i afecta a moltes persones) i per això ara més que mai cal reivindicar la política com a instrument per solucionar els problemes col·lectius.

Suposo que l’exercici més senzill per triar una de les diferents opcions és, a més de les afinitats personals que podem tenir amb els diferents candidats, analitzar amb més o menys profunditat els diferents programes o propostes electorals (algunes a l’abast de tothom i d’altres no tant. Mireu-vos, per exemple, els diferents webs de les candidatures i jugueu a descobrir els que ensenyen les cartes i els que opten per amagar-les).

Servidor de vostès ha fet aquest exercici i, sincerament (digueu-me partidista si voleu) no hi ha color! I encara ni ha menys si feu el segon exercici de veure les entrevistes que s’han fet als candidats i el debat electoral celebrat (connecteu-vos al web de Radio Canet i de M1TV i els podreu escoltar/veure).

Ja he explicat, en públic i privat, les meves raons per votar a la Sílvia Tamayo i la candidatura del PSC a Canet de Mar però és que dia que passa dia que em reafirmo més en les meves conviccions.

Si contrasteu programes, veureu que mentre uns fan volar coloms i demostren el poc coneixement del territori que trepitgen d’altres saben què tenen entre mans i, el que és més important, saben on volen anar amb coherència i rigor. Posem algun exemple: algú em pot explicar com s’ho faran els de la retallada indiscriminada i poc prioritzada –llegeixis CiU- per fer més amb menys? Ja ens han explicat, entre altres perles, que volen passar la tisora en els recursos econòmics públics que es destinen a les entitats. I que volen ampliar l’esplai. Curiós, tots els seus usuaris tenen clar que aquest equipament no és municipal, sinó de La Caixa!!!.

Els socialistes ens presentem a les eleccions amb una proposta clara, que prioritza l’ocupació i els serveis a les persones. Que dibuixa el Canet que volem pels propers anys. Un model que definim compacte, equilibrat, que preservi les zones forestals i agrícoles, sostenible ambientalment, cohesionat socialment i innovador econòmicament.

I és més, sabem com fer-ho, amb austeritat, proximitat i rigor, comptant amb la participació de tots els canetencs i canetenques. No tinc cap mena de dubte que aquest és el projecte que necessita Canet i dono fe de l’experiència, la il·lusió i la capacitat que avala els nostres candidats i candidates.

Diumenge tots a votar per enfortir aquesta nostra democràcia i a votar socialista perquè Canet progressi!