dijous, 31 de maig del 2007

Va de post campanya (I)


Visca, visca, visca, Mataró socialista! El cant de joia que tradicionalment celebra les victòries del PSC (a Mataró i arreu, canviant únicament el nom del municipi) va ressonar a la seu de la plaça de les Tereses una vegada coneguts els resultats de les eleccions municipals de diumenge. Una vegada més, i ja en van unes quantes des de la represa democràtica, la ciutadania de Mataró ha fet confiança a les propostes del PSC i a la feina feta. Ara si, com va dir en Joan Antoni Baron, tindrem un alcalde “que agafa el relleu amb els vots dels ciutadans”. S’ha acabat la xerrameca barata d’aquells que intentaven desqualificar l’alcalde pel fet que havia rellevat en Manuel Mas amb el mandat començat (Obviant, interessadament, que el relleu s’havia fet com cal, votant els regidors de l’ajuntament que són qui escull l’alcalde, i després d’haver-se aprovat la proposta a l’assemblea de can PSC. Que alguns prenguin exemple de com s’escull un candidat!). Les urnes, com es diu ara, els hi ha xapat la boca. A deu barris de Mataró el PSC és la primera força i als dos restants la segona. Cal, per tant, agrair públicament a tots aquells que amb el seu treball i la seva dedicació han fet possible aquest resultat i a tots els que han cregut que l’opció socialista era la millor per Mataró.

En Joan Antoni serà alcalde per mèrits propis. En el darrer post ja vaig deixar constància dels motius pels quals el vaig votar, no cal insistir-hi. I, com sempre, ho serà de tots els mataronins i mataronines. Cal, per tant, seguir treballant per fer realitat un projecte de ciutat moderna, amb oportunitats per a tothom. Ens en sortirem, i ens en sortirem bé!

Dos temes més relacionats amb les eleccions. La baixa participació a la ciutat i al conjunt de Catalunya (caldrà analitzar amb calma que ha passat i quines són les mesures a adoptar per corregir aquesta situació. Alguna cosa n’escriuré) i el futur del meu fill (si quan vaig fer 40 anys es va destapar com a amfitrió servint cava a tothom que se l’hi acostava, diumenge passat al vespre va repetir l’operació amb qui es posava al seu abast al local del PSC, aquesta vegada compaginant-ho amb coca cola. Serà que el xicot apunta per cambrer?).